• Login
slide-1 (1)
14212074548_82bbf49fe2_o
downtown the old city of Dordrecht, netherlands
slide-31
1500
14652806806_eaea695480_h
15624549529_eb868b2b34_o
Interieur Het Wapen van Rhoon – restaurant
15866577991_a3a55e454a_o

Over Ad Janssen

Ad Janssen is geboren op 27 mei 1957 in Hooge-Mierde in Noord-Brabant. In 1988 behaalde hij de titel meesterkok en in 1996 startte hij zijn eerste, eigen horecabedrijf: Het Kasteel van Rhoon. Onderstaand een compleet overzicht.

Opleidingen

1969: opleiding brood- en banket in Eindhoven
1973: opleiding comsumptieve technieken in Eindhoven
1984: opleiding leermeester in Breda
1985: gespecialiseerd restaurantkok patisserie in Zoetermeer
1985: gespecialiseerd restaurantkok warme keuken in Zoetermeer
1986: gespecialiseerd restaurantkok koude keuken in Zoetermeer
1987: opleiding keukenmanagement in Zoetermeer
1987: opleiding personeelsmanagement in Zoetermeer
1988: behalen van titel Meesterkok in Zoetermeer

Boeken & DVD's

2004: Budgetkoken; gezonde 4-persoons maaltijden voor € 9,00
2004: Glutenvrij genieten dvd
2005: Snel & Lekker koken; smakelijke 3-gangenmenu’s in 1000 seconden
2005: Fijn Lijntje; koolhydraatarme voedingsmethode
2005: Lekker Koken agenda 2006
2005: Dit Eten We Vandaag!; eenvoudig te bereiden gerechten
2006: Sandwiches voor Lingo en soesjes voor Friends

Restaurants & bedrijven

1974: leerling-kok in restaurant De Hofstee in Bladel
1976: sous-chef in restaurant Pieter Breugel in Hilvarenbeek
1978: chef-kok in De Posthoorn in Oisterwijk
1980: chef-kok/bedrijfsleider ’t Koetshuis in Tilburg
1983: chef-kok in Dalan in Esbeek
1987: chef-kok in restaurant De Hofstee in Bladel
1988: chef-kok in Het Kasteel van Rhoon
1996: overname Het Kasteel van Rhoon
2000: overname Muziekcafé Janssen in Reusel
2001: oprichting Kookstudio Het Oude Regthuys
2002: overname Het Wapen van Rhoon
2002: overname Orangerie De Rhoonse Grienden
2003: neerzetten ‘de nieuwe Nederlandse keuken’ in BIGGO restaurant 
2005: uitbreiding van Het Kasteel van Rhoon met Het Bruidshuisje
2005: oprichting Van JA tot Z weddingplanning & events als mede-eigenaar
2006: uitbreiding van Het Kasteel van Rhoon met Het Wijnhuis
2006: overname Jeroen van der Graaf taartarchitect
2008: nieuw horecabedrijf: Bellevue Groothoofd hotel culinair
2010: start delicatessenwinkel Sweet & Salty
2010: start Museumrestaurant Art & Dining
2013: vernieuwing Sweet & Salty naar LKKR Rhoon
2015: oprichting De Poort van Dordt

Columns

2004: TROSkompas – televisiegids
2004: FanMail – ledenmagazine TROS
2004: Weekblad Privé – weekblad
2005: AD – landelijk dagblad
2005: Le Journal – maandelijks vakblad Délifrance
2006: Kabelkrant Capelle aan den IJssel – locale omroep
2006: Rijnmond Business – maandelijks businessmagazine
2008: GLANS magazine – regionaal lifestyle magazine

Bestuursfuncties en ambassadeursschap

1985: bestuursfunctie ‘Nederlandse Club van Koks’
1989: bestuursfunctie ‘t Gilde van Nederlandse Meesterkoks
1990: bestuursfunctie Europese gemeenschap van koks ‘Eurotoques’,
2002: voorzittersschap Chateaux et Résidences Gastronomiques
2004: Nederlands asperge-ambassadeur 2004
2005: ambassadeurschap Koppert Cress
2011: onderscheiding Meest Markante Horeca-ondernemer 2010 (door KHN en HE)

 

Beelden en beurzen

1989: oprichting Annoncée Culinaire – maandelijks vaktijdschrift
1994: opstarten European Fine Food Fair – vakbeurs te Maastricht
1997: oprichting Club Cuisine – maandelijks consumentenmagazine
1998: oprichting De Kok – tweemaandelijks vaktijdschrift

Televisie

1997: Tearoom – RTL 4
2000: Lunch TV – TROS
2003: TROS Middag Magazine
2003: 1000 Seconden – TROS
2004: TROS Tafel Twee
2004: De Wereld van K3
2006: Zomeravondcafé – TROS