• Login

Single Blog Title

This is a single blog caption

Vegetarische Roerbakschotel

Ad Janssen 1000sec

Ingrediënten
voor 4 personen
4 stronkjes witlof
0,5 citroen (alleen het sap)
120 g shiitake
120 g oesterzwammen
2 stronken broccoli
2 el olie
8 eieren
50 cc room
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
0,5 bosje rucola
1 chilipepertje
peper en zout
Werkwijze

  • Maak de witlof schoon, kook de stronkjes in water met zout en citroensap en dit alles laat afkoelen.
  • Borstel de shiitake en de oesterzwammen schoon en snijd ze in grove stukken.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze in water met wat zout beetgaar (direct koud spoelen).
  • Pel de sjalotjes en het teentje knoflook en snipper beide fijn.
  • Breek de eieren boven een mengkom en voeg er de room, peper en zout aan toe.
  • Snijd het chilipepertje horizontaal door, verwijder de zaadjes en snijd de peper in kleine ringetjes.
  • Verwarm een bakpan met 1 eetlepel olie en laat hierin de sjalotjes en het knoflook zacht worden zonder te kleuren, op laag vuur.
  • Giet de eiermassa bij de sjalotjes en bak hiervan langzaam een omelet.
  • Verwarm in een andere pan 1 eetlepel olie en bak hierin de paddenstoelen.
  • Snijd de kontjes van de witlofstronkjes en pel de blaadjes.
  • Voeg de witlof blaadjes en de broccoliroosjes bij de paddenstoelen en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de ringetjes van het chilipepertjes toe.
  • Snijd de rucola fijn.
  • Leg de omelet op verwarmde borden en lepel het paddenstoelen-groentemengsel erbij.
  • Bestrooi het gerecht met de rucola.